Stouten

Hier kunt u het tweede deel lezen van de publicatie De families Boekooy & Stouten. Genealogische onderzoek naar de voorouders van Pietje Poptie uit 1998. Het eerste deel staat bij Boekooy. Per groep verwanten is de informatie gebundeld in downloadbare PDF-bestanden.

IMG_3862

Susanna Frederika Stouten

De oma van mijn overgrootmoeder Pietje Poptie heet Susanna Frederika Stouten (1824-1913). Zij komt uit een typisch Leids geslacht. Een geslacht dat bovendien in twee van mijn familietakken voorkomt. Namelijk bij Van der Steen én bij Boekooy.

Want Nicolaas Stouten, de halfbroer van haar vader, is de vader van Pieternella Stouten. Zij trouwt met Anthony Boekooy. De man van hun dochter Jannetje Boekooy is Willem Frederik Poptie. En Jacobus van der Steen, zoon van Jan Willem van der Steen en Susanna Frederika Stouten, is met hun dochter Pieternella Susanna (Pietje) Poptie getrouwd.

In de (pdf-download) Inleiding Boekooy en Stouten leest u over haar achtergrond en over het onderzoek naar deze tak. Van Hardy tot Stouten, een familie die haar naam eer aan doet (pdf-download) beschrijft de soms wonderbaarlijke levensloop van deze mensen met wortels in Valenciennes.

De echtgenotes van de Stoutens komen in mannelijke lijn uit de families Fles – Copijn – Siewerse – De Wilde (pdf-download) . En de echtgenotes daarvan behoren tot de families Riethoven – Beversluijs – Den Haan – Kranenburg – Gadron – Lettier (pdf-download). Kijken we nog verder in vrouwelijke lijn, dan ontmoeten we de geslachten Van Nimwegen – Du Gardijn – V.d. Togt – Van Maele – Nagtegael – Schildewaert – Kuijling – De Wever – Planson – Spijcking – Van Heukelom – De Fraet (pdf-download) .

De Kwartierstaten Stouten (pdf-download) bieden een verhelderend overzicht van alle besproken verwanten. En in de Totaalindex Boekooy en Stouten (pdf-download) treft u elk lid van de beschreven gezinnen aan. Tot besluit vind u tabellen met diverse gegevens, zoals beroepen, adressen en leeftijd bij huwelijk, in Statistiek Boekooy en Stouten (pdf-download).