Over mij

Nieuwsgierig naar voorouders
Nieuwsgierig geworden door familieverhalen, begon ik in 1995 aan de zoektocht naar mijn voorouders. Dat ze in Leiden hadden gewoond, was wel bekend. Maar wie waren zij? Waar kwamen ze oorspronkelijk vandaan? Wat hield hen bezig en hoe leefden zij? Het liefste had ik hen persoonlijk willen spreken. Toch is uit archieven verrassend veel bekend geworden over hun werk, relaties en leefomstandigheden. Over hun bewogen verleden kunt u op deze familiewebsite lezen. Wees welkom. Mijn naam is Karin van Veen.

Van Leiden naar Oosterbeek
Ondanks mijn sterke band met Leiden als voorouderlijke stad, ben ik in 2015 verhuisd naar het bosrijke Gelderland. Hier geniet ik van de rust en de mooie omgeving.

Onderzoek, schrijven en fotografie
Onderzoek doen is een liefhebberij waar ik serieus werk van maak. In 2020 heb ik een foto-expositie georganiseerd over de bouw- en bewonersgeschiedenis van een buurt in Oosterbeek. Zie voor meer informatie bij Publicaties.
Sinds 2020 verricht ik onderzoek naar de leef- en werkomstandigheden van Nederlandse dwangarbeiders die in 1944/1945 betrokken waren bij de bouw van een Duitse verdedigingslinie in Gelderland. De artikelen verschijnen op Graven in de vuurlinie.
Tijdens wandelingen fotografeer ik graag. De mooiste foto’s presenteer ik samen met korte vertellingen of overpeinzingen op een blog.

Straatnaambord Van Toulon van der Koogweg

Familiesporen
Tijdens een wandeling in Oosterbeek wilde ik een naam bedenken voor deze website toen ik dit straatnaambord zag: Van Toulon van der Koogweg. Deze weg is vernoemd naar een verre verwant in de Van Veen-familietak, die hier vroeger burgemeester was. Geen wonder. Met zo veel voorouders vind je bijna overal familiesporen.

Copyright
2016 – 2022. Alle foto’s en verhaalteksten op deze website zijn eigendom van Karin van Veen, tenzij anders vermeld. Een deel van de foto’s in de header is eigendom van Erfgoed Leiden en Omstreken en anno 2020 rechtenvrij.

Privacyverklaring Familiesporen.

Een gedachte over “Over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.