Over mij

Onderzoek
Mijn naam is Karin van Veen. Nieuwsgierig geworden door familieverhalen, begon ik in 1995 aan de zoektocht naar mijn voorouders. Wie waren zij? Waar kwamen ze vandaan? Wat hield hen bezig en hoe leefden zij? Het liefste had ik hen persoonlijk willen spreken. Toch is uit archieven verrassend veel bekend geworden over hun werk, relaties en leefomstandigheden.

Wandelen, fotografie en schrijven
Als hobby wandel ik regelmatig in de natuur. Ook schrijf ik op een blog over maatschappelijke en persoonlijke zaken die mij bezighouden. En daarnaast neem ik graag foto’s. De mooiste of meest kunstzinnige verschijnen samen met korte verhaaltjes op internet.

In 2015 ben ik vanuit de drukke Randstad naar het bosrijke Oosterbeek verhuisd. Hier woon ik in een eeuw oud arbeidershuis, dat een beetje op een Leids wevershuisje lijkt. Het frappante is dat zelfs hier een familiespoor ligt.

Straatnaambord Van Toulon van der KoogwegFamiliesporen
Tijdens een wandeling in het dorp probeerde ik een passende naam te bedenken voor deze website. Ik was al bijna weer thuis toen ik het straatnaambordje zag: Van Toulon van der Koogweg. Deze weg is vernoemd naar een verre verwant in de Van Veen-familietak, die hier vroeger burgemeester was. Geen wonder. Met zo veel voorouders liggen er bijna overal familiesporen.

Copyright. Alle foto’s en verhaalteksten op deze website zijn eigendom van Karin van Veen, tenzij anders vermeld. Een deel van de foto’s in de header is eigendom van Erfgoed Leiden en Omstreken en anno 2020 rechtenvrij.

Privacyverklaring Familiesporen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.