Over mij

Nieuwsgierig
Door familieverhalen nieuwsgierig geworden, begon ik in 1995 aan de zoektocht naar mijn voorouders. Ze hadden in Leiden gewoond, dat was bekend. Maar wie waren zij? Waar kwamen ze oorspronkelijk vandaan? Wat hield hen bezig en hoe leefden zij? Het liefste had ik hen persoonlijk willen zien.

Sindsdien verricht ik sociaaleconomisch en historisch onderzoek met een humanistische blik. Wees welkom. Mijn naam is Karin van Veen.

Van Leiden naar Oosterbeek
Ondanks mijn sterke band met Leiden als voorouderlijke stad, ben ik in 2015 verhuisd naar het bosrijke Oosterbeek in Gelderland. Hier geniet ik van de rust en de mooie omgeving.

Ontdekken, schrijven en fotografie
Op het pad van mijn loopbaan heb ik een ongewone weg afgelegd. Van jongste medewerker op een rokerig accountantskantoor, naar vormgever en redacteur van studiemateriaal. Een paar wereldreizen kwamen tussendoor.

Op mijn 40ste belandde ik alsnog in de collegebanken van de Vrije Universiteit. Mijn leerzaamste functie werd programmamedewerker binnen de internationale ontwikkelingssamenwerking. Daarna ben ik zelfstandig ondernemer, webredacteur en planner geweest. Uit al deze activiteiten breng ik praktische kennis mee. Het informatie verzamelen, ordenen en presenteren ligt mij wel.

In 2020 begon mijn huidige avontuur: Graven in de vuurlinie, het onderzoek naar de gebeurtenissen in het spergebied langs de Rijn in Gelderland. Dit is een vrij onbekende geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens wandelingen fotografeer ik graag. De mooiste foto’s plaats ik met een verhaaltje of beschouwing op een blog.

Familiesporen
Op een wandeling in het dorp wilde ik een naam bedenken voor deze website. Er schoot mij niets te binnen en ik was al bijna thuis toen ik dit straatnaambord zag: Van Toulon van der Koogweg. Deze weg is vernoemd naar een verre verwant in de Van Veen-familietak die vroeger hier in Oosterbeek burgemeester was. Geen wonder. Met zo veel voorouders vind je bijna overal familiesporen.

Copyright
Alle foto’s en verhaalteksten op deze website zijn eigendom van Karin van Veen, tenzij anders vermeld. Een deel van de foto’s in de header is eigendom van Erfgoed Leiden en Omstreken.

Privacyverklaring Familiesporen.

Een gedachte over “Over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.