Over mij

Onderzoek naar voorouders
Nieuwsgierig geworden door familieverhalen, begon ik in 1995 aan de zoektocht naar mijn voorouders. Dat ze in Leiden hadden gewoond, was wel bekend. Maar wie waren zij? Waar kwamen ze oorspronkelijk vandaan? Wat hield hen bezig en hoe leefden zij? Het liefste had ik hen persoonlijk willen spreken. Toch is uit archieven verrassend veel bekend geworden over hun werk, relaties en leefomstandigheden. Over hun bewogen verleden kunt u op deze familiewebsite lezen. Wees welkom. Mijn naam is Karin van Veen.

Van Leiden naar Oosterbeek
Ondanks mijn sterke band met Leiden als voorouderlijke stad, ben ik in 2015 verhuisd naar het bosrijke Oosterbeek in Gelderland. Hier geniet ik van de rust en de mooie omgeving.

Historische foto-expositie
In 2020 bestond de straat waarin ik woon precies 100 jaar. Namens het feestcomité heb ik een foto-expositie over de bouw- en bewonersgeschiedenis samengesteld en eind 2020 in de plaatselijke bibliotheek georganiseerd. We hebben ook enkele vertelmomenten gehouden, waarbij huidige en vroegere bewoners elkaar soms na dertig jaar weer zagen. Getuige de reacties in het gastenboek, werd de expositie erg gewaardeerd.

Wandelen, schrijven en fotografie
Onderzoek doen is een liefhebberij waar ik ook graag serieus werk van maak. Beroepsmatig ben ik goed thuis in gegevensbeheer en het schrijven van informatieve teksten. Verder wandel ik regelmatig en doe ik aan fotografie. De mooiste foto’s presenteer ik samen met korte vertellingen of overpeinzingen op een blog.

Straatnaambord Van Toulon van der Koogweg

Familiesporen
Tijdens een wandeling in het dorp wilde ik een naam bedenken voor deze website. Ik was al bijna weer thuis toen ik dit straatnaambord zag: Van Toulon van der Koogweg. Deze weg is vernoemd naar een verre verwant in de Van Veen-familietak, die vroeger burgemeester van Oosterbeek was. Geen wonder. Met zo veel voorouders vind je bijna overal familiesporen.

Copyright
2016 – 2021. Alle foto’s en verhaalteksten op deze website zijn eigendom van Karin van Veen, tenzij anders vermeld. Een deel van de foto’s in de header is eigendom van Erfgoed Leiden en Omstreken en anno 2020 rechtenvrij.

Privacyverklaring Familiesporen.

Een gedachte over “Over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.