Boekooy

Jannetje Boekooy (1826-1875)

Jannetje Boekooy (1826-1875)

Kent u iemand met de naam Boekooy (of een spellingvariant daarvan), dan is de kans groot dat die persoon voorouders in Leiden had. Jannetje Boekooy woonde daar ook. In de Inleiding Boekooy en Stouten (pdf-download) leest u over haar achtergrond en over het onderzoek naar deze tak in mijn familie. Van Du Bucquoy tot Boekooy, acht generaties vertelt het verhaal van deze mensen, die werkten in de Leidse lakenindustrie. Het bestand Klippe – Nicasius – Teijn – Genotte – Derveau gaat over de voorouders van hun echtgenotes. Qua werk en afkomst hadden zij veel met elkaar gemeen. Hun namen geven het al aan: zij komen oorspronkelijk uit Frankrijk en de zuidelijke Nederlanden. Een beschrijving van aan vrouwen aanverwante families Vermeij – Moene – Radou – Van der Velde – Le Pair – L’Agache – Renet – Party – Noé maakt de stamboom van Jannetje Boekooy compleet.

De Kwartierstaten Boekooy bieden een verhelderend overzicht van alle besproken verwanten. En in de Totaalindex Boekooy en Stouten treft u elk lid van de beschreven gezinnen aan. Tot besluit vind u tabellen met diverse gegevens, zoals beroepen, adressen en leeftijd bij huwelijk, in Statistiek Boekooy en Stouten.

Bovenstaande documenten vormen samen het eerste deel van de publicatie De families Boekooy & Stouten. Genealogische onderzoek naar de voorouders van Pietje Poptie uit 1998. Het tweede deel treft u aan bij Stouten.