Boekooy

Jannetje Boekooy (1826-1875)

Jannetje Boekooy (1826-1875)

Kent u iemand met de naam Boekooy (of een spellingvariant daarvan), dan is de kans groot dat die persoon voorouders in Leiden had. Jannetje Boekooy woonde daar ook. In de (pdf-download) Inleiding Boekooy en Stouten leest u over haar achtergrond en over het onderzoek naar deze tak in mijn familie. Van Du Bucquoy tot Boekooy, acht generaties (pdf-download) vertelt het verhaal van deze mensen, die werkten in de Leidse lakenindustrie. Het bestand Klippe – Nicasius – Teijn – Genotte – Derveau (pdf-download) gaat over de voorouders van hun echtgenotes. Qua werk en afkomst hadden zij veel met elkaar gemeen. Hun namen geven het al aan: zij komen oorspronkelijk uit Frankrijk en de zuidelijke Nederlanden. Een beschrijving van aan vrouwen aanverwante families Vermeij – Moene – Radou – Van der Velde – Le Pair – L’Agache – Renet – Party – Noé (pdf-download) maakt de stamboom van Jannetje Boekooy compleet.

Bovendien gaan de volgende artikelen op Familiesporen specifiek over mensen uit de familietak Boekooy:

De 50 naamvarianten van Jannetje Boekooy
Een blok aan het been van Joannes Nicasius
Leidse wevers op de Middelstegracht

De Kwartierstaten Boekooy (pdf-download) bieden een verhelderend overzicht van alle besproken verwanten. En in de Totaalindex Boekooy en Stouten (pdf-download) treft u elk lid van de beschreven gezinnen aan. Tot besluit vind u tabellen met diverse gegevens, zoals beroepen, adressen en leeftijd bij huwelijk, in Statistiek Boekooy en Stouten (pdf-download).

Bovenstaande documenten vormen samen het eerste deel van de publicatie De families Boekooy & Stouten. Genealogische onderzoek naar de voorouders van Pietje Poptie uit 1998. Het tweede deel treft u aan bij Stouten.